~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ // Διαδικτυακή έκδοση * με ειδήσεις * άρθρα για τον Ελληνισμό * υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Επιμέλεια και ρεπορτάζ Σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής

~~


....................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

........................................."Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" Γιώργος Σεφέρης [1900-1971]

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Καλή χρονιά να έχουμε!


Aimilia Ioannidis
ΠΑΡΙΣΙ





Επειδή ζούμε σε εποχές που οι ευχές έχουν ουσιαστική σημασία, ως εισηγήτριες ονείρων και θεμέλια έργων και πράξεων, εύχομαι πολλά και με δύναμη για τον καινούριο χρόνο που έρχεται. 

Όπως, το να ενώσουμε επιτέλους τα χέρια γύρω από τους άλλους ανθρώπους και γύρω από τη φύση. Να γεννηθούν ιδέες, σελίδες, άνθρωποι πολλοί. Να κατασκευάσουμε ουτοπίες. Οι ανάσες να 'ναι καυτές και τα λόγια να 'ναι χάδια. Τα συνθήματα να γίνουν η αρχή της ιστορίας των πραγματικοτήτων που θα ζούμε. Οι κάννες της δειλίας να λιώσουν από τη ζεστασιά της ειρήνης. Η δικαιοσύνη να μην χρειάζεται δικαστήρια και νόμους. Οι χειμώνες να 'χουν το σημερινό φως, τα καλοκαίρια τη δύναμη και τη γλύκα του μελτεμιού τον Αύγουστο. Η βροχή να 'ναι κάλεσμα για χορό, η άνοιξη να κλείνει το μάτι πίσω από κάθε φθινόπωρο. Να θυμηθούν κι αυτοί που το ξέχασαν ότι η ανθρωπότητα είναι ενιαία. Ότι στο πρόσωπο των άλλων καθρεφτίζεται το δικό μας. Να μάθουμε ν'ακούμε τις ανάσες των πουλιών την ώρα που κοιμούνται. Να θυμηθούμε ότι η ανεμελιά είναι τέχνη. Τα φτερά μας να 'ναι μεγάλα και δυνατά, τα χέρια μας ζεστά και άξια, το φως μας καθάριο.
Καλή χρονιά να έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου